keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Dokumenttiprojekti: Olematon unelma TV2 3.5.06

"(Cesky sen) Joka puolella julisteita: Prahaan avataan uusi hypermarket. "Älä tule paikalle, älä osta" kehottavat taitavasti suunnitellut mainokset ja ihmiset valmistautuvat avajaisiin. Mitä tapahtuu kun jättimarketin julkisivun takana onkin vain tyhjää peltoa?"

Kaksi tsekkiläistä elokuvaopiskelijaa tekaisivat valehypermarketin, "Tsekkiläisen unelman". Mainonnan negaatio sai ihmiset toimimaan juuri niinkuin tekijät aavistivat, eli "asiakkaat" saapuivat sankoin joukoin paikalle pelkästä uteliaisuudesta. Pellon läpi juokseva ihmismassa on kieltämättä huvittava näky, varsinkin kun huomasivat tulleensa täydellisesti kusetetuksi. Osa ihmisistä tosin piti vitsiä hyvänä kommentoiden oman ahneutensa osuneen omaan nilkkaansa.

Paskan tekivät. Silti, markkinoinnin näkökulmasta on loistavaa että ihmiset toimivat tavaran perässä kuin kiimaiset koirat. Toisaalta, Suomessa missä medialukutaito on todennäköisesti korkeammalla kuin esim. Tsekeissä, heräisi tarpeeksi ennakkoluuloja jottei tällaista pystyttäisi toteuttamaan. Tai sitten ei.

Ahneella on multainen loppu.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu