maanantaina, elokuuta 14, 2006

Millainen olet kirjoittajana?

Junakohtauksen innoittamana tein Millainen olet kirjoittajana? -itsearviointitestin ja tässäpä tulokseni.

Valmiutesi tiedon muokkaamiseen on hyvää keskitasoa. Osoitat oivaa kehityskelpoisuutta tässä suhteessa!

Kirjoittaminen ei ole sinulle pelkkää asioiden muistiin kirjaamista. Olet halukas hyväksymään palautetta ja käyttämään sitä hyväksesi. Tekstin muokkaaminen ei ole sinulle pelkkää kielioppivirheiden korjaamista. Tämä on hyvä merkki!

Saatat toisinaan mennä lukkoon, kun sinun pitäisi päinvastoin lisätä intesiteettiä kirjoitustyöhösi. Mieti, mistä tämä johtuu. Tarkastele pisteitäsi muilla osa-alueilla, niin voit löytää syyn ongelmaan. Myös monet ammattikirjoittajat kärsivät kirjoittamisen esteistä aika ajoin- tästä ei tarvitse huolestua. Perehdy lisää muokkauksen strategiaan, niin huomaat, ettei kirjoittamisen tarvitsekaan aina olla helpon tuntuista!

Olet tuottelias ja saat paljon aikaan. Pidät kirjoittamista luovana toimintana, joka kehittää ajattelua. Rakennat jopa uusia ilmaisutapoja ja ideoita kirjoittamalla. Muista kuitenkin, että tämä ajatus ei ole ristiriidassa tekstinmuokkauksen ja hiomisen kanssa. Joskus luovuuden korostaminen saattaa johtaa siihen, että tukeudutaan liiaksi hetkelliseen inspiraatioon. Myös luova työ vaatii raakaa työtä, jotta se olisi tuottavaa!


Vaikka tämä ei olekaan mikään pro-testi (eikä protesti), niin antanee se hyvää osviittaa siitä, että oikeassa suunnassa ollaan. Faktaa on kuitenkin se, että hyväksi kirjoittajaksi oppii vain kirjoittamalla. Toki mielikuvituksesta ja kiinnostuksesta ympäröivään maailmaan on apua.

4 kommenttia:

7:32 ip. , Blogger Antti kirjoitti...

Ei pelkästään kirjoittamalla, myös lukemalla jumalattomasti.

 
7:32 ip. , Blogger Antti kirjoitti...

Tai mistäs minä sen tiedän...

 
9:39 ip. , Blogger Sanat on kirjoitti...

Kyllä, lukemalla oppii myös kirjoittamaan. Toisaalta, voiko liika lukeminen viedä pohjan omanlaiselta tyyliltä kirjoittaa?

 
7:39 ip. , Blogger Antti kirjoitti...

Riippuu lukeeko yhtä tyyliä vai jumalattoman monipuolisesti.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu