tiistaina, toukokuuta 09, 2006

Orja

RE: raportoi orjatyön käytöstä seuraavasti: "Digimedia-alalla vallitsee erikoinen tilanne. Yhteiskunnan toteuttamaa koulutusta ja siten myös työvoimaa on runsaasti tarjolla. Työnantajien tehtäväksi jää poimia rusinat pullasta. Harjoittelijoita saa pikkurahalla, jopa ilmaiseksi. RE: selvitti, mistä löytyvät parhaat harjoittelijat".

Palkaton harjoittelu on ihan hyvä asia. Työantaja saa teetettyä pinnalla olevat paskahommat ilmaiseksi. Samalla viisas työnantaja pohjustaa tulevaa ja tekee tarvittaessa ykkökierroksen draftit ennen muita. Harjoittelija saa kosketuksen alaan ja samalla ymmärtää mitä siellä isojen poikien leikkikehässä oikeasti tapahtuu. Kaikki hyvin tähän asti. Lisäksi reilu työnantaja voi maksaa pientä korvausta, jos kokee saavansa suhteesta aitoa hyötyä. Vieläkin on ihan kivaa.

MUTTA. Silmääni pisti artikkelin otsikko "Näin saat (puoli-)ilmaista työvoimaa". Tässä ei nyt ole kyse hyvästä diilistä kahden osapuolen kesken, vaan tilanteen selvästä hyväksikäytöstä. Otsikossa ilakoidaan vallitsevalla tilanteella, eikä siihen haluta millään tavalla edes puuttua. Tämä myös ajaa siihen että yritykset ottavat penkit täyteen harjoittelijoita asenteella ei-niille-apinoille-mitään-kuitenkaan-tarvitse-maksaa.

Reiluus kunniaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu