tiistaina, elokuuta 15, 2006

Mysteerishoppailua

Olen tässä ajankuluksi katsastanut muutamia Suomeen rantautuneita mysteerishoppauslafkoja. Ideahan on sinänsä hyvä yksinkertaisuudessaan ja varmasti edesauttaa palvelun kehittämistä parempaan suuntaan. Omakohtainen kokemukseni mysteerishoppaajana toimimisesta on kuitenkin nostanut esiin muutamia ongelmakohtia.

Ensinnäkin, täytettävien kaavakkeiden määrä per tehtävä on liian suuri. Ymmärrän toki sen, että halutaan saada kaikki irti tehtävänannosta, mutta homma on liikaa aikaa vievää. Esimerkkinä Mäkkäri, jonka kysymyskaavakkeessa on yhteensä 9 sivua kysymyksiä. Toiseksi, tehtävistä maksettavat palkkiot ovat liian pieniä (ja tämä nyt suhteutettuna aikaan ja vaivaan). Noin 6 euron korvaus + samanmoinen summa ostetusta tuotteesta ei jätä paljon jossiteltavaa.

Tehtäväpalkkioita tuskin voidaan hirveästi nostaa, joten parannuksen on tapahduttava muualla. Se on tapahduttava asioiden yksinkertaistamisessa, jolloin ko. toiminnasta tulisi osa arkipäivän ostoksillakäyntiä. Kaiken kaikkiaan näen mysteerishoppaamisessa potentiaalia, kenties se vain vaatii hieman aikaa lähteäkseen kunnolla käyntiin myös Suomessa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu