tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Pingstate copyversio

Pingstatea kovasti seuranneena hiipi mieleeni ajatus kirjoittamisen jalon taidon omaavien omasta hiekkalaatikosta. Pingstatessahan graafisen alan taitajat jakavat teknisiä tippejä, esittelevät osaamistaan, antavat kritiikkia, vastaanottavat kritiikkiä, haastavat toisiaan ja auttavat myös alalle pyrkiviä eteenpäin.

Pingstate.nu:

"Pingstate.nu on internetsivusto, jonka tarkoituksena on tehdä suomalaista webdesignia tunnetuksi suomen kielellä. Pingstate.nu ei tavoittele toiminnallaan taloudellista hyötyä. Tehtävämme on vaalia suomalaista designperinnettä, tiedottaa ajankohtaisuuksista ja ohjata alan ammattilaiset, opiskelijat ja harrastajat samaan paikkaan. Pingstate ei vastaa sivuston sisällöstä, sen oikeellisuudesta tai laillisuudesta. Sivustolla esiintyvät mielipiteet ovat yksityisten henkilöiden mielipiteitä eivätkä edusta Pingstaten tai minkään muun tahon kantaa."

Mitäpä jos samaa kaavaa käyttäen jaettaisiin ideoita kirjoittamisesta, runoiltaisiin, nostettaisiin äidinkieltä uudelleen esiin 160 merkin sijaan, ja tietysti upotettaisiin kaikki typottamiseen syyllistyvät alta aikayksikön?

Olisiko tässä mitään järkeä? Vai hoituuko tämä paremmin esim. Blogilandian puolella? Idean toteuttaminen tietenkin vaatii nörttejä ja palvelintilaa, mutta sen ei pitäisi olla suuri onkikokoelma.

2 kommenttia:

3:29 ip. , Blogger Junakohtaus kirjoitti...

Kirjoittaminen ei ole sitten Tulenkantajien kiinnostanut enää ketään. Juuri kukaan ei osaa kirjoittaa eikä varsinkaan kukaan osaa lukea niin tarkkaan, että ymmärtäisi milloin teksti on hyvää ja milloin ei.

Itse asiassa on aika turhauttavaa, kun copyttelussa tekstipuolen laatu on ihan puhtaasti oman kunniantunnon varassa. Ammattimies tekee neljäsosa-ajassa tekstin, joka erehdyttävästi muistuttaa hyvää tekstiä, kun vertaa vaivaan, jonka hyvän tekstin tekeminen vaatii.

 
7:42 ip. , Blogger Sanat on kirjoitti...

Kyllähän meitä kirjoittaminen kiinnostaa? Enivei, Pingstatessa kun voi haastaa ja vertailla vertaistensa kanssa, niin miksei se myös onnistuisi myös AD/Copy -pöydän tällä puolen?

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu