torstaina, lokakuuta 05, 2006

Vastineita

Olen muutaman päivän sisällä törmännyt kahteen eri vastineeseen, jotka ovat koskeneet kirjoittajien edustamien yhtiöiden tuotteita sekä toimintatapoja. Vastineita näkee silloin tällöin, ei siinä sinänsä mitään erikoista. Haluan kuitenkin nostaa nämä kaksi varsin eri toimialoilla toimivaa yritystä korokkeelle siitä, että ovat osanneet hoitaa yritysviestintäänsä tämän osalta hyvinkin salonkikelpoisesti.

Marisija & Muilutuksessa käydyssä keskustelussa "Raisio uskoi rasisteja", missä puitiin HBL:n mustan Elovena-tytön aiheuttamaa ristiriitaa, Raision lakiasiainjohtaja Mikko Korttila näpäytti M&M:n toimittajaa Mikko Metsämäkeä varsin komeasti ja kuitenkin niin hienotunteisesti. En mene sen tarkemmin keskustelun yksityiskohtiin, vaan totean että jo pelkästään keskusteluun osallistumalla korttila nostaa Raision profiilia. Muutenhan keskustelusta saisi sellaisen kuvan, ettei Raisiota edes kiinnosta mitä siitä mediassa puhutaan.

Toisena maininnan arvoisena vastineena otan esiin Alfabbs.fi-foorumilla käytyä keskustelua erään Alfa Romeon kohtalosta. Kyseessä on vuoden 2004 Alfa Romeo 147 GTA, joka on erinäisten ulosottotoimenopiteiden jälkeen päätynyt hyvinkääläiselle Kamux Oy:lle. Alfa-foorumilla on spekuloitu muun muassa auton hämärästä huoltohistoriasta ja puuttuvasta toisesta avaimesta, sekä myös auton uudesta pyyntihinnasta. Ja kyseinen keskustelu löytyy siis täältä.

Kamuxin edustaja vastaa kuitenkin hyvin asiantuntevasti ja kärsivällisesti ko. spekulaatioihin jättäen loanheiton omaan arvoonsa. Tällä tavoin ko. autokauppias säilyttää kasvonsa ja on varmasti saamassa jopa uusia asiakkaita jatkossa Alfa-kuskien joukosta.

Kummassakaan tapauksessa ei ole loppujen lopuksi kyse siitä, kuinka oikein on toimittu. Kyse on ennemminkin siitä, että seurataan ensinnäkin eri medioita ja mitä niissä kirjoitetaan. Ja toiseksi siitä, että tarpeen tullen annetaan oma näkymä tapahtumien kulusta. Tällä tavoin vältytään suuremmilta vahingoilta ja saatetaan jopa parhaassa tapauksessa kääntää kaatunut vene pystyyn - vieläpä täysin purjein.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu