keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Suomi-design jaksaa yllättää

Selailin tuossa Michael Tambinin opusta "The Look of the Century" ja pisti jälleen kerran miettimään suomalaisen designin tasoa. Se nyt ei ole mikään uutinen, että Suomessa osataan tämä ala. Mutta se yllättää vaihteeksi, kuinka helvetin paljon meillä on ollut, on, ja toivottavasti tulee olemaan tarjottavaa.

Mistä tämä sitten oikein johtuu? Onko tämä sitä ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta mitä Ollila peräänkuuluttaa? Minusta on. Mitä Aalto edellä sitä Lordi perässä. Mutta tätä tarvitaan lisää. Ja paljon. Tähän tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat ajatella moniuloitteisemmin. Insinöörit, ekonomit, medianomit, humanistit, muotoilijat - kaikki - pitäisi saada valjastettua yhteen tiimiin ja toimimaan yhdessä. Ei niin, että suunnittelu, tuotanto ja myynti ovat erillään niin kuin turhan usein on tällä hetkellä.

Itse pyrin tähän ajattelutapaan. Onnekseni en osaa vaihtaa öljyjä autosta, enkä virkata. En myöskään ymmärrä yhtään mitään vaikkapa pakkaussuunnittelusta tuotannon osalta. Ja miten niin onnekseni? Sen myöntäminen ettei ole kaikessa hyvä helpottaa tavattomasti toimimaan yhteistyössä oman alansa ammattilaisten kanssa.

Seppo on melkein Seppo syntyessään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu